Ton en Kay Constandse- In2Pics

In2Pics Personeel DEF…’Film en fotografie is meer dan het registreren van beelden. Als wij onze camera’s gebruiken (…), brengen we het eeuwenoude ambacht van de verhalenverteller naar een nieuwe dimensie. Verhalen vormen beelden in je hoofd en wij laten die beelden tot leven komen’…

 

Met deze zinnen van onze website verbinden we ons graag met het prachtige boek: ‘RESPECT!’, waarmee Johan Bergsma eer betuigt aan Nederlandse gewonde veteranen.

Als je denkt aan het woord ‘respect’ dan geven we allemaal op onze eigen manier betekenis aan dat woord. Bij ons roept het het beeld op van iemand die een buiging voor een ander maakt. Respect gaat over eerbied, over stil staan bij de ander, voor wie hij is of voor wat hij bereikt en gedaan heeft.

In de berichtgeving over uitgezonden militairen gaan we te vaak voorbij aan de individuele man of vrouw die soms in een levensbedreigende omgeving zijn werk heeft moeten doen. Het boek ‘RESPECT’ geeft deze mensen een gezicht.

UnknownOmdat we het initiatief van harte ondersteunen en het belang van dit project onderschrijven hebben we besloten om zes korte trailers te maken waarbij de veteranen uit het boek en de initiatiefnemers persoonlijk aan het woord komen. We betuigen daarmee respect en maken een diepe buiging voor het werk dat ze gedaan hebben.

Kay Constandse (cameraman)

Ton Constandse (fotograaf/filmmaker)

www.in2pics.nl