Natanya Hartgers-Stam Fotograaf en beeldbewerker

Natanya-1Sinds 1992 ben ik werkzaam bij defensie. Ik ben zelf drie keer op missie geweest, ik heb in mijn beroep van dichtbij meegemaakt dat ons werk vele risico’s met zich meebrengt, soms met impact op de militair maar ook op het thuisfront.  Door alle verschillende ervaringen heb ik gemerkt hoeveel veerkracht er zit en mensen! Veerkracht om door te pakken, naar hun beste kunnen, om vervolgens in een hernieuwd balans verder te gaan.

Ik hoor soms van jonge veteranen dat het niet altijd duidelijk is, voor de omgeving, dat ze veteraan zijn. Ook is er vaak een stereotype beeld of onbekendheid met wat het “veteraan zijn” voor iemand betekent. Soms wordt het hoogste offer gebracht in andere gevallen zijn deze militairen voor de rest van hun leven getekend.

Ik weet dat met dit boek een mooie inkijk wordt gegeven bij de veteranen en hun thuisfront, een blik in hoe ze herpakken. Mooi om te zien hoeveel motivatie er is en dat de opbrengsten ten goede komen aan een goed doel ten behoeve van deze militairen. Ik hoop daarom ook dat dit boek een mooie bijdrage zal opbrengen. Geweldig om te horen dat er zoveel veteranen zich inzetten met hun verhaal. Trots op onze mannen en vrouwen. In mijn vrije tijd heb ik fotografie als hobby. Het creatieve aspect van nabewerken spreekt mij hierin het meeste aan. Toen Johan en Coby mij vroegen om hun team te komen versterken heb ik daar dan ook geen minuut over na hoeven denken….