Edwin Sonneveld, grafisch vormgever

Eerder hebben Johan en ik samengewerkt binnen een ander ‘mooi en indrukwekkend’ project. Samen hebben we onze passie voor fotografie, afzonderlijk van elkaar, in een boek gebundeld met indrukwekkende foto’s en korte verhalen. Samen met nog een groot aantal andere fotografen. Dit was voor ‘Als ALS in beeld komt…’

Al meer dan 20 jaar ben ik grafisch vormgever en heb meerdere projecten op mijn werk aangepakt. Dat was zowel voor binnen- als buitenlandse klanten. Kortom ruime ervaring is mij niet vreemd.

Verder even in het kort; Getrouwd, 2 kinderen en woonachtig in Maassluis

Dat Johan mij vroeg om in een team te komen en aan de slag te gaan met de complete vormgeving, vind ik dan ook een geweldige uitdaging!

Maar waarom aan dit project meehelpen?

Natuurlijk had ik wel gehoord en gelezen over de vele militairen op missies, over de vele uitzendingen, en gezien dat ze vertrokken maar ook weer terug kwamen op Eindhoven Airport. In welke hoedanigheid dan ook, zichtbaar of onzichtbaar geschonden…Maar er was ook vrolijkheid en tranen van geluk om weer in de armen te kunnen vallen van de mensen die veel om je geven.

Maar dat achter elke ziel nog zóveel schuilgaat had ik mij niet kunnen bedenken en ik vind het dan ook niet meer dan normaal dat dit aandacht krijgt. Deze mensen gaan op missie vaak ver weg van huis. En doen dat misschien toch ook indirect om jouw en mijn vrijheid te kunnen verdedigen en behouden. Dit verdient absoluut Respect!, en dat mag best eens tentoongesteld worden.

Ik kijk er naar uit om iets moois en respectvol neer te kunnen zetten samen met de mooie en storytelling fotografie van Johan en het gehele team.