Coby Bergsma-Hagebeek, PR

Coby2Voordat ik mijn maatje Johan leerde kennen, waren de oorlogen ver genoeg weg om er “eenvoudig” afstand van te kunnen nemen. Na onze ontmoeting veranderde dit gevoel, want mijn maatje kon voor een missie naar een oorlogsgebied worden gestuurd. Ik moest er niet aan denken dat ik hem een half jaar zou moeten missen en in angst zou moeten leven, dat hij elke dag aan veel gevaar zou worden blootgesteld. Deze spanningen zijn mij gelukkig bespaart gebleven. Veel beter ben ik gaan begrijpen wat een zware wissel een uitzending kan trekken op het gezin van een militair. Zij krijgen het ook behoorlijk voor de kiezen, door het gemis van hun partner en vader, hun angsten, de achtergebleven partner die alleen de opvoeding doet van de kinderen en alleen alle beslissingen moet nemen. Het zal voor de militair en zijn gezin niet makkelijk zijn om na een missie de draad van het gewone leven weer op te pakken. Hoe je het went of keert de ervaring van een oorlog, maakt een ander mens van je.

Veel bewondering heb ik voor onze militairen die veelal strijden in een oorlog die niet eens hun oorlog is. Dit doen zij om de belangen te behartigen van mensen die niet voor zich zelf kunnen opkomen en dat Nederlandse burgers in een democratisch land kunnen leven.

Het leger staat voor mij synoniem met het woord vrijheid. Graag wil ik alle Nederlandse militairen met diep respect bedanken voor de risico’s die zij voor anderen nemen.

Ik voel mij daarom ook zeer vereerd dat ik een klein aandeel heb gekregen, om er voor te zorgen dat het indrukwekkende boek “Respect!” meer bekendheid zal krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s