Agnes Jaspers, fotografie

Agnes 8Voordat ik Johan leerde kennen als fotograaf en dus ook als officier bij de Koninklijke Landmacht was ik mij er eigenlijk niet van bewust wat een impact een leven als militair heeft op de persoon zelf, zijn gezin, familie en omgeving.

Wel begon door te dringen waarom onze oude buurman soms stil viel als hij het had over zijn uitzending als militair naar Indonesië en hoe belangrijk het voor zijn vrouw was dat hij zijn begrafenis een militair tintje had, opgebaard met baret en “last post” tijdens de uitvaart. Zijn uitzending heeft hij tot zijn dood met zich meegedragen en misschien was hij ook belast met het PTSS maar ja in die tijd was het opstaan en doorgaan.

En ook als ik nu langs de Johannes Postkazerne in Havelte rijd denk ik ja daar zitten de mannen die het voor ons doen en het verschil willen maken.

Militair zijn, sterk zijn, er voor een ander zijn, met gevaar voor eigen leven, hoe moet dat voelen? En hoe moet dat voelen voor degenen die niet ongeschonden uit de strijd komt en voor het gezin? Hoe krabbel je weer op, wat doet het met je? Hoe ziet jouw wereld er dan uit? Vragen die mij bezig houden, uit belangstelling. En dan komt de vraag wat kunnen wij als medemens doen voor deze mensen die de strijd zijn ingegaan voor de veiligheid van anderen?

Dus toen Johan mij vroeg of ik mee wil helpen bij het vervaardigen van dit boek zei ik natuurlijk JA!

Want RESPECT is wat deze mannen en vrouwen verdienen, en ik hoop hier op deze manier mijn steentje hieraan te kunnen bijdragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s